Over onze meditatiecursus

Geüpdatete

Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen:

 • Concentratie en focus
 • De juiste houding
 • Omgaan met gedachtes
 • Je eigen meditatieplek
 • Meditatie op het hart-centrum
 • Discipline
 • Intuïtie
 • De rol van een leraar
 • Spiritueel leven in de 21e eeuw

  …en nog veel meer.

Ik vond de cursus leerzaam, interessant en prettig. Ik heb veel geleerd over spiritualiteit. Ik kwam elke keer met veel plezier naar de avond toe en ging steeds weer geïnspireerd naar huis. Ik ben heel dankbaar voor alle informatie. Het was een enorm waardevolle ervaring!

[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_testimonial admin_label=”Testimonial” author=”Frodi Fransman” url_new_window=”off” quote_icon=”on” use_background_color=”off” background_color=”rgba(255,255,255,0)” background_layout=”light”]

De cursus was erg leerzaam. Zowel de meditatietechnieken als de leer over het spirituele leven hielpen mij enorm in mijn meditatie. Ook de beelden van Sri Chinmoy waren erg inspirerend. Door de cursus ben ik weer in contact gekomen met mijn spirituele interesses. Ik vond alles behoorlijk volledig, zeker aangezien er ruimte was voor vragen en persoonlijke benadering na de les.

De meditatiecursus was een openbaring die mijn leven op een zeer positieve manier heeft veranderd. Meditatie helpt me in het bewust worden van mijn gedachtes, maar het heeft me ook een glimp van innerlijk licht doen opvangen. – Kim


Veel gestelde vragen over de cursus:

Waarom is jullie cursus gratis?

Wij vinden dat meditatie een geboorterecht is dat niet kan worden gekocht of verkocht. Innerlijke vrede, geluk en liefde zijn kwaliteiten waar je geen prijskaartje aan kunt hangen. Door de cursus gratis aan te bieden willen we iedereen de kans geven om te leren mediteren, ongeacht zijn of haar financiële situatie. Maar ook houden we de energie voor onszelf zuiverder. We willen onze spirituele kennis en ervaring graag belangeloos doorgeven. En we merken dat de energie gewoon beter stroomt als we dit gratis aanbieden. Onze spirituele leraar Sri Chinmoy vroeg nooit geld voor zijn spirituele onderricht, vredesconcerten en lezingen. Dit is in lijn met de eeuwenoude Indiase traditie waarin spirituele kennis wordt doorgegeven van leraar op leerling.

Is de cursus geschikt voor beginners?

Ja, onze cursus behandelt alle basiselementen van meditatie en is daarom zeker geschikt voor beginners. Maar ook mensen die al enige ervaring hebben met meditatie komen aan hun trekken. Meditatie kan op zeer veel verschillende manieren worden beoefend en het kan verfrissend zijn om eens een nieuwe manier te proberen. Je hoort altijd weer nieuwe dingen die je vooruit kunnen helpen, op welk niveau van ontwikkeling je ook bent.

Wat voor soort meditatie onderwijzen jullie?

Onze meditatie richt zich op het spirituele hart, ook wel het anahata chakra genoemd. Het spirituele hart bevindt zich in het midden van de borstkas, op de plek waar je naar wijst als je ‘ik’ zegt. Het is het centrum van innerlijke vrede, harmonie, vertrouwen en het gevoel van eenheid. Volgens Sri Chinmoy is het hart de meest veilige en zuivere plek om op te mediteren. Tegelijkertijd kan je door op het hart te mediteren zeer snel vooruitgaan in je meditatie. Omdat het hart van nature heel zuiver is, heeft het minder last van de negatieve gedachtekracht van onze geest.
In de meeste van onze oefeningen proberen we het spirituele hart te bereiken. Dit doen we door eerst onze gedachtes tot rust te brengen via concentratie en ademhaling. Als de geest kalm en rustig is komt de energie van het hart-centrum vaak vanzelf naar voren toe. Ook via het zingen of chanten van mantra’s en spirituele liederen kunnen we het hart bereiken.