Gratis meditatiecursussen en weekend workshops

Geüpdatete

Leer mediteren en ervaar innerlijke rust, focus en harmonie.

Het Sri Chinmoy Centrum organiseert meditatiecursussen en meditatieweekends voor zoekers van elk niveau. Omdat meditatie een geboorterecht is, bieden wij al onze cursussen gratis aan.


Onze meditatiecursussen

  • Amsterdam Docent: Abhinabha
  • Den Haag Docent: Pradeep Telefoon: 070 36 51 86
  • Nijmegen Docent: Abhinabha Meer informatie: www.meditatie-nijmegen.nl
  • Brussel Docent: Abhinabha

Contactformulier

Laat hier je naam, telefoonnummer en eventuele vraag of opmerking achter en we bellen je terug.
  • We geven de voorkeur aan telefonisch contact boven e-mail.
    Geef aan in welke stad je de meditatiecursus wilt volgen

Over onze meditatiecursussen

Praktische lessen voor all niveaus.

 

Tijdens onze cursussen en weekend workshops leer je hoe je meditatie in je leven kunt integreren. Je krijgt praktische oefeningen mee die je thuis kunt doen, zoals ademhalingsoefeningen, visualisaties en mantra’s. Ook geven we praktische tips, zoals over het inrichten van je eigen meditatieplek en het ontwikkelen van discipline om dagelijks te mediteren. En we vertellen het een en ander over de spirituele dimensie van meditatie en op welke manier je innerlijke vooruitgang kunt maken in je leven.

Het geven van gratis meditatiecursussen is een inspiratie van onze spirituele leraar Sri Chinmoy. Hij leerde ons dat meditatie een geboorterecht is dat niet gekocht of verkocht kan worden. In harmonie met de eeuwenoude Indiase traditie bieden wij onze cursussen daarom gratis aan.

Wil je gelukkig zijn? Doe dan drie dingen:
Mediteer regelmatig.
Glimlach zielvol.
Heb onvermoeibaar lief.

Sri Chinmoy

 

 

Wie geven de cursussen?

Inspirerende docenten met jarenlange ervaring

Abhinabha Tangerman mediteert sinds 1996 en geeft al meer dan vijftien jaar meditatiecursussen in Nederland en België. Hij is lid van het Sri Chinmoy Centrum in Amsterdam en combineert een zielvol spiritueel leven met een dynamisch uiterlijk leven van sport, muziek en creativiteit. Abhinabha heeft de internationale muziekgroep Ashru Dhara opgericht die meditatieve concerten geeft in meerdere landen. In het dagelijks leven is hij journalist en gedreven marathonloper met een persoonlijk record van 2:27.

Sara Schmidt mediteert sinds 2009 onder innerlijke begeleiding van haar spirituele leraar Sri Chinmoy. Ze heeft vele bijzondere ervaringen gehad en geeft sinds enkele jaren cursussen om de rijkdom van meditatie met anderen te delen. Sara is een fervent hardloopster en heeft meerdere ultramarathons gelopen, waaronder de 6 en 10-daagse Self-Transcendence Race in New York.

 

Pradeep Hoogakker is sinds 1999 lid van het Sri Chinmoy Centrum in Den Haag en geeft al meer dan vijftien jaar meditatiecursussen. Pradeep houdt van zingen, poëzie en hardlopen. Hij deed twee keer mee aan de langste hardloopwedstrijd ter wereld, de Self-Transcendence 3100 Mile Race over bijna 5000 kilometer in New York, die hij in 2011 uitliep. Onlangs bracht hij een bundel uit met spirituele gedichten. In het dagelijks leven is hij bedrijfsleider van een biologische supermarkt.